Valitse sivu

Riese & Müller

Ger

Riese & Müller sähköpyörät – Re-shaping the mobility of the future

Riese & Müllerin tarina sai alkunsa 1990- luvun alussa toisen perustajista- Marcus Riesen kehitellessä ajettavuudeltaan laadukasta taitettavaa pyörää. Alkuperäisenä ideana oli saavuttaa klassisten maantiepyörien ajettavuus yhdistettynä jousitukseen molemmissa päissä ja taittopyörän helppoon kuljetettavuuteen.
Ensimmäiset prototyypit valmistettiin Marcuksen vanhempien autotallissa ja ensimmäinen kovan työn takana ollut Birdyksi ristitty alumiininen prototyyppi voittikin heti ensimmäisen palkinnon Hessen Innovaatiomessuilla 1993, mikä antoi tarvittavan sysäyksen Riese & Müllerin kaupalliselle toiminnalle.
1990- luvun loppupuolella valmistettiin ensimmäiset sähköpyörien prototyypit, joissa teemana oli aktiivinen jousituksen kehittäminen, mahdollisimman hyvän ajomukavuuden takaamiseksi. Kuluttajien tarve liikkua ekologisemmin ja samalla kuljettaa joko tavaroita tai ihmisiä sai liikkeelle tavarapyörien suunnittelun ja sähkömoottorien ja akkujen kehittyminen 2000- luvun alusta on johtanut yrityksen filosofiaa huippulaatuisten sähkö- ja tavarapyörien valmistajana.

Yrityksen filosofiana on ”tarkoituksenmukainen innovointi”, eli jokainen pyörämalli on suunniteltu tiettyyn tarpeeseen ja tuotannossa käytetään jatkuvan innovoinnin ja parantamisen mallia, täydellisen ajettavuuden ja toimivuuden saavuttamiseksi. Perustajien Marcus Riesen ja Heiko Müllerin alkuperäinen, käytännön tarpeesta kumpuava ideologia on muotoutunut nykyään tavoitteeksi tuottaa maailman edistyksellisimpiä sähkö- tavara- ja taittopyöriä.

Tärkeä tekijä Riese & Müllerin tuotannossa on myös vastuullisuus ja ekologisuus, joka näkyy yrityksen päivittäisessä toiminnassa mm erittäin huolellisena kierrätyksenä ja raaka-aine ja komponenttivalinnoissa. Tulevaisuuden liikkumisratkaisuissa vastuullisuus korostuu myös kuluttajan valinnoissa ja Riese & Müllerin filosofia vihreämmästä ja ekologisemmasta liikkumisesta tukee tätä trendiä täydellisesti. Valmistajan tavoite on olla vuonna 2025 vastuullisin sähköpyörien tuottaja.
Jokaisessa valmistajan pyörässä korostuu saksalainen huippuluokan suunnittelufilosofia, ensiluokkaiset ja käytännössä testatut komponentit, sekä kokoonpanolinjan tinkimätön laadunvalvonta. Riese & Müllerin pyörät ovat erittäin mukavia, kestäviä sekä uusimman yhdessä Boschin kanssa kehitetyn moottori- ja voimansiirtoratkaisujen kanssa myös nopeita ja hauskoja ajaa. Suomalainen sanonta ”kuin itselle tehty” pitää Riese & Müllerin tapauksessa paikkaansa täydellisesti, syntyihän koko merkki perustajiensa tarpeista kehittää pyöriä joita he itse käyttävät joka päivä.

Katso Riese & Muller kotisivut ja valikoima tästä linkistä