Valitse sivu

Turvallisuus

1. Ennen ajoon lähtöä tarkista, että satulaputken lukitusvipu on kunnolla kiristetty ja että taittosaranojen lukituskappaleet ovat kunnolla paikoillaan, ja niiden vivut on käännetty tiukkaan (katso kohta D, satulan korkeus).

2. Brompton on suunniteltu 110 kg:n maksimikuormille, ja käytettäväksi hyväpintaisilla teillä ja ajoväylillä. Sitä ei ole suunniteltu käytettäväksi maastopyöränä eikä ylisuurilla kuormilla: runko voi kuormittua liikaa, eivätkä renkaat ja pyörät sovellu sellaiseen käyttöön.  Kun ajat hiekkatiellä tai viistosti uran tai kohouman yli, pienten pyörien tartunta heikkenee. Ole varovainen, erikoisesti pintojen ollessa märkiä. Märkä metallipinta on erittäin liukas kaikilla pyörille.

3. Taittaessasi pyörää kokoon ja ajokuntoon älä pane käsiäsi paikkoihin, joissa ne voivat joutua puristuksiin.

4. Pyörän kantaminen: vaikka onkin vähemmän kriittistä, onko pyörä oikein taitettu kokoon kuin ajokuntoon, ja muista, että mikäli kokoon taittamisen lukitus ei ole oikein tehty, pyörän äkillinen avautuminen, esimerkiksi portaissa tai nostaessasi sitä matkatavarahyllyltä, saattaa aiheuttaa vahinkoa.

5. Älä käytä S-mallisessa pyörässä mitään muuta laukkua kuin S-laukkua. Muut laukut ovat korkeampia ja haittaavat ohjaamista. Samasta syystä älä täytä P-mallisessa pyörässä laukkuja liian täyteen.

6. Kun ajat P-mallisella pyörällä, muista, että kun kätesi ovat alemmilla kädensijoilla, et voi käyttää jarruja. Ole varovainen, kun vaihdat käsien paikkaa.

7. Älä yritä muuttaa ohjaustangon runkoputken korkeutta siinä kohdassa, missä runkoputki menee etuhaarukkaan.

8. VAROITUS. Monet pyörän osista ovat kovalla kuormituksella, ja kun pyörällä on ajettu paljon, suurilla kuormilla tai kovaa, joku osista saattaa tulla tiensä päähän. Erikoisesti tämä koskee alumiiniosia, joilla on rajallinen kesto. Vika voi aiheuttaa ajajan loukkaantumisen, joten katso luvusta K kohtaa pyörän alumiiniosien vaihtamisesta. Sinun tulee myös tarkkailla muita rasituksen alaisia osia ja varmistaa, että niissä ei ole merkkejä vioittumisesta, syöpymisestä tai säröilystä, ja vaihtaa osat tarvittaessa.

9. Englannissa vasen jarrukahva vaikuttaa takapyörään ja oikea etupyörään. USA:ssa on päinvastoin. Muissa maissa tarkasta mahdollinen paikallinen lainsäätö. Toimitamme pyörät Suomeen niin että vasen jarrukahva vaikuttaa etupyörään.

10. Muita turvallisen ajon suosituksia:

– tarkasta jarrut, renkaat, ohjaus ja vanteet säännöllisesti
– pidä jarrut ja vaihteet oikein säädettyinä sekä vaijerit hyvässä kunnossa
– muista, että jarrujen pito voi heiketä sateella.
– tarkista, että kaikki salvat ovat hyvin kiinni
– lue kansalliset liikennemääräykset ja noudata niitä
– käytä etu- ja takavaloja, kun ajat pimeällä
– käytä pyöräilykypärää 

Näytetään kaikki 52 tulosta