Valitse sivu

E-Bikes

Sähköavusteisia pyöriä on yleisesti kahdenlaisia, 25 km/h (Pedelec) ja 45 km/h (S-Pedelec) kulkevia malleja. Sähköavusteisuus siis vain avustaa / helpottaa polkemista.
Yleisin sähköavusteinen polkupyörä on malli joka voi avustaa pyöräilijää 25 km/h saakka. Sen ajosäännöt ovat kuten tavallisella polkupyörällä, esim. ajaminen jalkakäytävillä (paitsi erikseen merkityillä yhdistelmillä) on kielletty​

45 km/h saakka avustava S-Pedelec- malli on toiminnaltaan vastaava kuin Pedelec, normaali sähköavusteinen pyörä, mutta sähköavustus tukee polkemista 45 km/h saakka. Yli 25 km/h kulkeva S-Pedelec luokitellaan mopoksi joten liikennevakuutus on pakollinen ja se pitää rekisteröidä mikäli sitä käytetään tieliikenteessä. Yli 45 km/h liikkuvia polkupyöriä ei saa käyttää tieliikenteessä.

Jälki-asenteinen sähkömoottorisarja 
Jälki-asenteinen sähkösarja poistaa kaikki polkupyörän takuut, joten suosittelemme ottamaan tämän huomioon.
Jälkiasenteinen sähköavusteisuus ei saa avustaa enempää kuin 25 km/h
 eikä myöskään saa auttaa niin että pyörällä ei enää tarvitsisi  polkea. Mikäli jälkiasenteisen moottorin avusteisuus ylittää 25 km/h tai sillä ei tarvitse polkea, pyörä ei ole sinällään tieliikennekelpoinen, eikä sillä saa ajaa julkisilla teillä.

Näytetään kaikki 5 tulosta