Valitse sivu

S-Pedelec (45 km/h)

Sähköavusteisia pyöriä valikoimassamme on kahdenlaisia, 25 km/h (Pedelec) ja 45 km/h (S-Pedelec) kulkevia malleja. Sähköavusteisuus siis vain avustaa / helpottaa polkemista.
Yleisin sähköavusteinen polkupyörä on malli joka voi avustaa pyöräilijää 25 km/h saakka. Sen ajosäännöt ovat kuten tavallisella polkupyörällä, esim. ajaminen jalkakäytävillä (paitsi erikseen merkityillä yhdistelmillä) on kielletty​

45 km/h saakka avustava S-Pedelec- malli on toiminnaltaan vastaava kuin Pedelec, normaali sähköavusteinen pyörä, mutta sähköavustus tukee polkemista 45 km/h saakka. Yli 25 km/h kulkeva S-Pedelec luokitellaan mopoksi joten se pitää katsastaa, rekisteröidä ja liikennevakuutus on pakollinen mikäli pyörää käytetän tieliikenteessä. Tällä mallilla saa ajaa samoilla säännöillä kuin mopolla, eli esim. ei pyöräteillä (paitsi erikseen merkityillä), ja pyöräilykypärää on suositeltava käyttää (aivan kuten polkupyörilläkin)

Jälki-asenteinen sähkömoottorisarja 
Jälki-asenteinen sähkösarja poistaa kaikki polkupyörän takuut, joten suosittelemme ottamaan tämän huomioon.
Jälkiasenteinen sähköavusteisuus ei saa avustaa enempää kuin 25 km/h
 eikä myöskään saa auttaa niin että pyörällä ei enää tarvitsisi  polkea. Mikäli jälkiasentiesen moottorin avusteisuus ylittää 25 km/h tai sillä ei tarvitse polkea, pyörä ei ole tieliikennekelpoinen, sillä ei saa ajaa julkisilla teillä.

Näytetään ainoa tulos